Inspiratie

We zijn gek op Indiaas eten en we willen graag de geheimen van deze keuken met jou delen. We hopen dat je geïnspireerd raakt tijdens het maken van deze nieuwe gerechten, die wij vaak een twist hebben gegeven. Ontdek nieuwe manieren om curry’s te maken.

Onze milde curry kruidenpasta is vakkundig gemengd met onze speciale kruidenmix, gemaakt van ons originele familierecept. Met onze kruidenpasta's kunt u gerechten bereiden met een authentieke smaak, zonder gedoe. Pak een pan en ga koken om een snelle en kleurrijke curry te maken, of voeg een Indiaas tintje aan je favoriete gerechten toe.

India is een extreem kleurrijk land voor foodies waar culturele en religieuze smaken elkaar passeren. Wat gebruikelijk is in de verschillende regio’s is dat hele familie’s samen komen aan een tafel en bijzondere maaltijden vieren met een ritueel. Leer de traditionele smaken van India kennen en raak geïnspireerd. Je zult er geen spijt van krijgen!

De sleutel tot de unieke smaken en aroma's van de Indiaanse keuken is een uitgebalanceerde combinatie van de verschillende kruiden. De manier waarop ze toegevoegd worden aan de verschillende gerechten verschilt van regio tot regio. In het Noorden geeft men de voorkeur aan poederige kruiden, terwijl in het zuiden ze meer hele granen of kleine stukjes gebruiken. Onze gids helpt je door de wereld van de aromatische kruiden die ze elke dag gebruiken in India.

De Indiaase keuken is een van de gezondste ter wereld. Het is gebaseerd op natuurlijke en onverwerkte ingrediënten die gerechten voorzien van een heerlijke en unieke smaak. Kent u alle must-haves van de Indiase kookkunst?

India wordt bewoond door verschillende etnische, culturele en religieuze gemeenschappen en groepen. Diversiteit is ook wat de Indiase keuken onderscheidt: het is fascinerend, gevarieerd, kleurrijk en vol smaken en aroma's. Ga met ons mee op deze culinaire reis en ontdek alle smaken van India!

De hedendaagse Indiase keuken is niet alleen gevormd door geschiedenis, geografie van het land, prachtige landschappen en tradities van verschillende regio's, maar ook door de cultuur en religie van mensen die vanuit de hele wereld naar het land komen.

India staat bekend om zijn verschillende religieuze feestdagen en regionale festivals. In termen van religieuze overtuigingen wordt het beschouwd als het meest gediversifieerde land ter wereld. De heersende religie is het hindoeïsme, dat wordt beoefend door ongeveer 80% van de Indiërs. Moslims zijn goed voor 15% en christenen - 2,5% van de Indiase bevolking. De andere religieuze minderheden zijn: boeddhisten, Jains, Sikhs en Parsis.