• Het begon allemaal in 1956

  BEKIJK DE VIDEO

   
 

Ter nagedachtenis aan Kirit Pathak OBE.

Kirit Pathak

Oprichter en voorzitter

1952 – 2021

 

HET FAMILIEVERHAAL VAN PATAK

 • Net zoals elke familie in Engeland, houden we ervan om onze oude foto's op te zoeken van tijd tot tijd en verhalen uit te wisselen. Vandaag is het één van die dagen! Dus pak een stoel erbij en wij delen graag een paar van onze favoriete herinneringen met je.

 • L.G. Pathak is geboren in 1925 in de Indiaase staat genaam Guljurat, waar zijn familie is begonnen met het bestaan als boer. Toen zijn vader overleed is zijn familie verhuisd naar Kenia, op zoek naar een beter leven. En die hebben ze gevonden, ze opende een winkel en verkochten daar Indiaase zoetigheden aan andere families die de smaak van thuis misten.

 • In 1956 verhuist L.G. met zijn familie naar Groot-Brittanieë. Ze kwamen midden in de hele koude maand november aan, met 5 pond op zak. Niet alleen het weer zat tegen, ook een baan krijgen was niet makkelijk voor L.G.

 • Zijn vrouw Shanta vroeg zich af of de winkel die zij in Kenia hadden met het maken van Indiaase zoetigheden ook zou werken in Engeland. In de kleine keuken van het huis is ze begonnen met bakken en al snel werkte de mond-op-mond reclame. Zo goed, dat er een enorm lange rij buiten de woning stond. Al snel begon hun 10-jarige zoon Kirit met het afleveren van bestellingen door heel Londen.

 • Na een paar jaar hebben ze een winkel geopend vlak achter Euston Station met allerlei verschillende Indiaase producten. Dit was een enorm succes, voornamelijk omdat de Pathak's  de producten verkochten met alleen de beste ingrediënten.

 • Het echte verschil begon toen meneer en mevrouw Patak (ze hebben de H verwijderd uit de naam want dat bracht mensen in verwarring) toen ze te veel groenten hadden ingekocht en L.G. die toen op zuur is gaan zetten. Dit moment verandere alles, want met de juiste ingredienten erbij haalde je de smaak van India echt in huis.

 • Toen Kirit groter werd heeft hij de winkel overgenomen samen met zijn vrouw Meena. Zijn vrouw kwam toen met idee om sauzen te maken waarmee je nog makkelijker curry's op tafel kon zetten. En zoals ze zeggen, de rest is geschiedenis.

 • Vandaag: Voor Patak's werken meer dan 700 mensen wereldwijd. En we houden ervan om te denken dat het is te danken aan de familie ideëen. Het harde werk heeft ervoor gezorgd dat iedereen nu gek is op onze producten. Dus, wat staat er op het menu vanavond?