Indiaas gekruide quiche

Een goed idee voor een lichte lunch of diner. Wij kunnen dit altijd eten.

Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
60 min
Share

Ingrediënten

Portie: 4

 

100g aardappel, geschild en in blokjes

100g diepvriesspinazie, ontdooid

50g ui, gesneden

6 eieren

100g creme fraiche

100g kaas, bijvoorbeeld paneer

350g Patak’s milde curry saus

Hartig bladerdeeg

Methode

  1. Verhit de oven op 190 graden. Vul een pan met de gesneden aardappelen en bedek met water. Breng dit aan te kook op een medium vuur voor ongeveer 15 minuten, tot je met een vork in de aardappel kan prikken. 
  2. Haal het bladerdeeg uit de vriezer.
  3. Verhit olie in een koekenpan en voeg hier de kruiden aan toe, de ui en spinazie en bak voor ongeveer 5 minuten. Wanneer de aardappelen gaar zijn voeg je deze toe. 
  4. In een grote kom, mix de eieren met de creme fraiche en milde curry saus door elkaar. Voeg de kaas en de aardappelen inclusief saus toe. 
  5. Verdeel het bladerdeeg over een ingevette springvorm en verdeel de aardappelen met saus hierover. 
  6. Plaats de quiche in het midden van de oven en bak 20 minuten tot de de bovenkant licht bruin is en het eiermengsel gaar is.