Lam en aubergine Tikka Masala

Het is tijd voor een lekker verandering! Probeer dit nieuwe recept met lam, en wie weet, is het een gerecht om vaker te maken.

Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
60 min
Share

Ingrediënten

Portie: 4

 

350g Tikka Masala

200g aubergine

500g goede kwaliteit lamsvlees, gesneden in grove stukken

100g Griekse yoghurt

1tl kurkuma

1tl koriander

1tl komijn

10g Garam Masala kruidenmix

1tl zout

2 knoflooktenen, fijngesneden

1tb gember, geraspt

3tl olijfolie

Methode

  1. Begin bij voorkeur de avond van te voren met dit recept.
  2. Voeg de lam, yoghurt en kruiden in een kom en mix tot het lamsvlees goed bedekt is. Bedek en plaats terug in de koelkast, zeker voor een paar uur maar bij voorkeur de avond ervoor om goed te laten marineren.
  3. Verdeel het gemarineerde lamsvlees over een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet onder de gril voor ongeveer 10 minuten.
  4. De lam is nu nog niet helemaal gaar, maar dit komt op het moment dat je het toevoegt aan de saus.
  5. Zet het vlees apart.
  6. Voor de saus, verhit olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg de kruiden, knoflook en gember toe, laat dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg de Tikka Masala toe en kook voor nog eens 10 minuten.
  7. Ondertussen snijd je de aubergine in blokjes, verhit een gietijzeren pan (of soortgelijke pan) en voeg de aubergine (zonder olie) hier aan toe. Roer goed om te voorkomen dat de aubergine aanbrand. Bak tot de aubergine zacht en licht gebruind is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. 
  8. Voeg de koriander, lam en aubergine toe aan de saus en laat op een laag vuur ongeveer 30 minuten koken.
  9. Proef en voeg naar smaak peper en/of zout toe.
  10. Garneer met koriander en serveer met basmati rijst en yoghurt.