Patak's zalm curry salade

Lekker en gemakelijk is dit gerecht om te bereiden. Daarnaast is het ook nog eens een gezonde maaltijd!

Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
60 min
Share

Ingrediënten

Portie: 4

 

400g verse zalm

30g Patak’s milde curry kruidenpasta

1tl gemberpasta

1tl knoflookpasta

75gr Volle yogurt

1el verse koriander

1el citroensap

1el bloem

Zout naar smaak

Gemengde sla, 200g cherry tomaten doormidden gesneden

1/2 gesneden komkommer

1 hele citroen

Kruiden: 1/2 tl zout, komijn, koriander, gember, zwarte peper en knoflookpoeder

Methode

  1. Voeg Patak’s Tikka Masala kruidenpasta, gember, knoflook, yogurt, verse koriander, citroensap, bloem en zout toe in een kom en mix met een garde tot een marinade. 
  2. Marineer de zalm, dek af en zet in de koelkast voor ongeveer 45 minuten.
  3. Plaats de zalm op een ovenrek en zet onder de grill voor ongeveer 6-7 minuten.
  4. Haal de zalm met je handen of 2 vorken uit elkaar.
  5. In een kom voeg je de zalm, salade, tomtaatjes, gesneden komkommer en de kruiden toe. 
  6. Garneer met citroen partjes.