TIKKA MASALA DRUMSTICKS

Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
75 min
Share

Ingrediënten

Voor 4 personen

8 drumsticks 

180 gram yoghurt 

3 knoflook tenen, in stukjes 

6 eetlepels Patak’s Tikka Masala kruidenpasta

1 rode ui 

400 gram cherry tomaten 

Olijfolie 

Zout & peper

Optioneel; geschaafde amandelen, verse munt en verse koriander

Methode

1. Verhit de oven voor op 180°C. 

2. Snijd de knoflook fijn (of gebruik een pers) en meng dit met de yoghurt en de Tikka Masala kruidenpasta.

3. Smeer de drumsticks goed in met de marinade en laat dit ongeveer 30 minuten tot een uur intrekken.

4. Snijd de rode ui in grove stukken en verspreid dat op de bodem van een ingevette ovenplaat. Plaats de drumsticks hier op en voeg de cherrytomaatjes toe. Sprenkel wat olijfolie overheen en tot slot wat zout en peper. 

5. Bak in een voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten tot 1 uur op 180°C. 

6. Serveer de kip met rijst en maak af met geschaafde amandelen, munt en koriander. 

Maak dit gerecht compleet met deze producten

Een milde chutney met een fruitige, tropische zoetheid. Ideaal in combinatie met kip of rijst.